Friday, December 24, 2010

Baju Baby

Tadi, saya temankan ummi pergi shopping baju baby untuk kawan sekerjanya yang baru je dapat baby baru.. Mase shopping tadi, saya tersangat-sangatlah teruja bila dah masuk ke kedai baju baby tu. Macam nak beli baju saya laa pulak kan..hihi~ Tapi, memang saya teruja sangat sebab baju-baju baby kat situ cantik-cantik belaka.. Ada yang beropol-ropol, ada yang ber'kale-kale' *colourful*, ada gaun yang kembang, ada dress yang berbunga-bunga, bak kate berbagai-bagai jenis dan warna ada..


Excited sangat tengok baju-baju tu, sampai saya rase nak jadi baby balik pun ada hihi.. Maklumlah, dulu mase zaman saya kecil-kecil tak dapat nak merasa pakai baju yang cantik pluss beropol-ropol macam baju zaman sekarang *jeles2x*

Tengah kami mencari dalam tim
bunan baju-baju baby tu, saya dan ummi sampai rambang mata dah, tak tahu nak pilih baju yang mane satu untuk baby.. Sebab baju banyak pluss *lagi sekali* comel-comel.. Sambil memilih baju tu, perkara pertama yang sangat dititikberatkan adalah HARGA.. Maklumlah, dengan harga minyak dah naik, harga barang-barang yang semuanya makin mahal, kenalah berjimat cermat kan *walaupun yang bayar baju baby tu adalah ummi saya hihi* Terkejut saya bila tengok harga baju-baju yang comel-comel tu.. Mak aih! mahal juga kan baju baby ni..tak sangka pulak, saya ingatkan murah je baju tu sebab, baju baby kan saiznya kecil je..tak tau la harganya agak boleh tahan, lagi mahal dari t-shirt saya pun ada..


Biasalah, lagi mahal se
suatu barang itu, lagi eloklah kualiti barangan tersebut kan.. Contohnya, baju-baju jenama Baby Kiko, Anakku ataupun Disney *jenama2 ni kan memang terkenal*, kain yang digunakan untuk membuat baju tu lebih lembut dan sejuk jika dibandingkan dengan baju yang agak murah harganya.. Memang sesuai untuk dipakai oleh baby dan juga kanak-kanak.. Takde lah nanti, anak-anak kecil tu rasa rimas dan panas bila pakai baju-baju tu kan.. Baju-baju yang berjenama macam yang saya sebut tu, biasanya mempunyai warna, design dan corak baju yang lebih cantik dan cute kan? betul tak? Ada yang berenda-renda, beropol-ropol, ada kilat-kilat*sparkling dust hehe* Memang comel-comellah secara kesimpulannya..


Bila tengok baju me
mang comel, dan bila tengok harga pun sangatlah COMEL kan..Saya cakap kat ummi, " Payah jugak ni kalau dah ada anak, nak beli baju pun mahal-mahal dah sekarang..kalau tak ada duit, memang tak boleh nak beli baju yang comel-comel laa macam ni.." Ummi cuma senyum je bila saya cakap macam tu..hihi

Lepas sudah agak lama saya dan ummi bertapa kat dalam kedai tu untuk memilih baju, akhirnya berjumpalah dengan baju yang berkenan di mata dan hati kami.. Ummi setuju dengan baju yang saya pilih, baju warna peach, ada gambar Minnie mouse kat depan, kemudian ada renda di bahagian bawah baju dan juga kat seluar.. Puas hati saya lepas dah beli baju tu dan siap dibungkus..^_^

Petang tadi, saya ikut ummi pergi rumah mak baby.. Comel baby tu, baby girl yang telah diberi nama Nur Khairiah Nadirah..baby tu memang secomel dan semanis nama..mata bulat, eii! geram tengok baby tadi..

Nanti, bila saya dah ada anak, saya nak beli baju yang comel-comel, colurful untuk anak saya.. Nak hias macam anak patung..mesti comel kan? hihihi ~


selingan : saya suka baby dan budak-budak..^_^





2 comments:

NurDawana said...

teringat zmn knk2 ku..dlu rsenye baby kiko plg glemer..haha..tp mmg jeles tgk bju baby skang..comel2..

nurmiey sabtu said...

aah kan..hehe..baju baby skrg comel2..rse nk beli 2k dri sndri pn ad gak..hehe